Opskrifter

 

Hyldesaft

Ingredienser

  • 1 kg hyldebær

  • Evt. 3 sure æbler

Til hver liter siet saft:

  • 500 g sukker

  • 1 tsk. citronsyre

  • 1 tsk. flydende Atamon eller ½ tsk. Atamonpulver

Tilberedning

  • Kog saften ud af Hyldebær og æbler i en saftkoger.

  • Kom saft, sukker og citronsyre i en gryde, kog saften op og tag den så af ilden.

  • Hæld Atamon i saften.

  • Hæld din hyldebærsaft på skoldede flasker, der er skyllet med Atamon.

Etiketter:

Etiketter Hyldebær 2008.doc

 

Lakridsis

Ingredienser

  • 4 past. æggeblommer

  • 125 g rørsukker

  • 0.5 l fløde

  • 3 tsk. Raw Liquorice Powder

  • 1 tsk. revet økologisk citronskal

  • Evt. 2 spsk. Salty Liquorice Syrup el. Sweet Liquorice Syrup

Tilberedning

Pisk æggeblommerne og rørsukker til en luftig masse.
Vend herefter lakridspulver og revet citronskal i.
Fløden piskes stiv og vendes også i æggeblommerne.
Hæld isen op i en egnet frysebøtte eller benyt en ismaskine.
Kommes isen i fryseren, skal der røres 3-4 gange i løbet af den første time.
Ved den sidste omrøring kan tilsættes lakridssirup for en fin, stribet effekt og en endnu bedre smagsoplevelse.
Forvent at indfrysningen tager ca. 4 timer afhængigt af fryseren.